Ποιο είναι το μυστικό του Pilates;

Το ‘μυστικό’ είναι ότι «δουλεύει».Σε μικρό χρονικό διάστημα θα αισθανθείτε και θα παρατηρήσετε αλλαγές στο σώμα σας:οι κοιλιακοί γίνονται πιο επίπεδοι , οι μύες τονώνονται , οι αρθρώσεις γίνονται εύπλαστες και ευκίνητες, η σπονδυλική στήλη διατείνεται και ισιώνει,οι μύες του κεντρικού πυρήνα δυναμώνουν και το σώμα σμιλεύεται.Οι ασκήσεις είναι φαινομενικά απλές,minimal, και τόσο αποτελεσματικές που δε χρειάζεται να εκτελούνται πάνω από 10 επαναλήψεις η καθεμία.

Είμαι τραυματισμένος. Μπορώ να κάνω Pilates?

Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού ή φυσιοθεραπευτή το Pilates παρέχει ένα σύνολο ασκήσεων που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση του τραυματισμένου μέλους. Ας μην ξεχνάμε ότι το Pilates, από μόνο του, είναι μια μορφή φυσιοθεραπείας.

Τι είναι αυτά τα περίεργα μηχανήματα στα studio Pilates;

Ονομάζονται «reformers» και «cadillacs». Σχεδιάστηκαν να δουλεύουν το σώμα με μεγαλύτερη ένταση χρησιμοποιώντας τις αντιστάσεις.

Είμαι πάνω από 65 και δεν έχω γυμναστεί ποτέ. Είναι πολύ αργά να ξεκινήσω;

Όχι.Ποτέ δεν είναι αργά .Αντιθέτως,με τη σύμφωνη γνώμη και του γιατρού,θα εκπλαγείτε με τα θεαματικά αποτελέσματα . Οι μύες ανταποκρίνονται πολύ γρήγορα και η πρόοδος είναι μεγάλη.

Θα φουσκώσουν οι μύες μου από την άσκηση Yoga,Pilates,Antigravity και TRX ;

Όλες οι μέθοδοι εκγύμνασης γυμνάζουν ομοιόμορφα το σώμα. Οι μύες δυναμώνουν και γίνονται εύκαμπτοι, ενώ το σώμα γίνεται σφριγηλό και γραμμωμένο χωρίς περιττό όγκο.

Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω Pilates;

Κατόπιν σύμφωνης γνώμης και του γιατρού, είναι η ιδανική μέθοδος για εσάς.Το Pilates θα βοηθήσει τους μύες του περινέου να δυναμώσουν διευκολύνοντας τον τοκετό.Σε κάθε τρίμηνο οι ασκήσεις διαφοροποιούνται σύμφωνα με τις αλλαγές του σώματος. Αλλά και μετά τη εγκυμοσύνη είναι η καλύτερη άσκηση για εσάς αφού βοηθά το σώμα να αποκτήσει τη χαμένη του σφριγηλότητα.

Ποιά τα πλεονεκτήματα του Pilates Reformer;

Το Pilates Reformer προσφέρει όλα τα οφέλη του Pilates συμπεριλαμβανομένων τη συνολική δύναμη, την ευλυγισία, το συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπία. Όλα αυτά σε συνδυασμό μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, στην καλύτερη στάση του σώματος, στην πιο αποτελεσματική κυκλοφορία του αίματος και στην ανακούφιση από πόνους που σχετίζονται με φυσικές ανισορροπίες, όπως π.χ. σκολίωση, κύφωση.